«Грудне молоко завжди має оптимальний склад», - сімейна лікарка Наталія Назарук

«Грудне молоко завжди має оптимальний склад», - сімейна лікарка Наталія Назарук

Для матері та дитини грудне вигодовування має чимало переваг, які зроблять цей процес незабутнім та корисним для обох.

Сімейна лікарка клініки «Behealthy» Наталія Назарук підготувала перелік переваг грудного вигодовування та рекомендації для успішного ГВ.

Безпечна та доступна їжа

Грудне молоко завжди має оптимальний склад, який змінюється з віком дитини. Воно завжди готове та має необхідну температуру, що робить його ідеальним для годування малюка.

Тілесний контакт

Коли мама прикладає дитинку до грудей, відбувається тілесний контакт, який позитивно впливає на фізичний та психічний розвиток дитини, зміцнюючи зв'язок між матір'ю та малюком.

Менший ризик захворювань

Діти, які перебувають на грудному вигодовуванні, мають менший ризик захворіти на атопічний дерматит, бронхіальну астму, ожиріння та цукровий діабет 2 типу. Також у них рідше виникає синдром раптової смерті.

Зниження ризику хвороб матері

Жінки, які годують грудьми, мають менший ризик післяпологової депресії, а також знижений ризик розвитку раку молочної залози, матки та яєчників.

Психоемоційний зв'язок

Грудне вигодовування сприяє виникненню психоемоційного зв'язку між мамою та дитинкою, створюючи особливий бонус довіри та розуміння між ними.

Рекомендації для успішного годування:

  • Годуйте малюка за потребою, включаючи нічні та передранкові годування.
  • До 6 місяців усі потреби дитини у харчуванні забезпечуються грудним молоком.
  • Різноманітне та збалансоване харчування мами включає овочі, фрукти, м’ясо, кисломолочні продукти та рідину за потребою. Пити та їсти за двох не потрібно, молока від цього не збільшиться.


Насолоджуйтесь унікальним досвідом грудного вигодовування, зберігаючи ваше та здоров'я вашого малюка! 

Блог Поради лікаря
Записатись на прийом