Біль в горлі - серйозний привід звернутися до отоларинголога

Біль в горлі - серйозний привід звернутися до отоларинголога

Напевно, кожен з нас хоча б раз у житті стикався з болем у горлі. Це дуже поширена скарга, з якою люди нерідко намагаються впоратися самостійно. Однак ігнорувати біль у горлі - дуже небезпечно. Адже це може бути сигналом серйозного захворювання, яке потребує професійної медичної допомоги.

 

Біль у горлі може виникати з різних причин: від простого подразнення слизової оболонки до гострого тонзиліту чи ларингіту. Тільки отоларинголог здатний визначити точну причину недуги та підібрати ефективне лікування. Тому при першому ж дискомфорті у горлі варто негайно звертатися до спеціаліста.

 

Чому саме отоларинголога, а не сімейного лікаря?

 

Все просто - отоларингологія, або лор-медицина, - вузька спеціалізація, яка займається діагностикою та лікуванням захворювань вуха, носа та горла.

Лор-лікар має глибокі знання в анатомії та фізіології верхніх дихальних шляхів. Він може точно встановити причину болю в горлі та призначити відповідне лікування.

На відміну від терапевта чи сімейного лікаря, отоларинголог використовує спеціалізоване обладнання для ретельного огляду ротоглотки, гортані та прилеглих ділянок.

Тільки лор-спеціаліст здатний швидко та ефективно вирішити проблему болю в горлі. Він може виявити приховані причини недуги, які можуть загрожувати вашому здоров'ю, та призначити адекватну терапію.

 

Як полегшити біль в горлі вдома?

 

  • Відпочивайте: Дайте своєму організму час на відновлення. Спіть якомога більше і уникайте надмірних фізичних навантажень.
  • Пийте багато рідини: Це допоможе зволожити слизову оболонку горла та зменшити біль. Пийте теплу воду, чай з лимоном і медом, трав'яні чаї.
  • Полощіть горло: Полоскання горла теплою солоною водою (1/4 чайної ложки солі на 250 мл води) може допомогти зменшити біль і запалення. Полощіть горло кілька разів на день.
  • Використовуйте зволожувач повітря: Сухе повітря може дратувати горло. Зволожувач повітря допоможе додати вологи в кімнату, що може полегшити біль.

Якщо біль у горлі сильний або не проходить протягом декількох днів, зверніться до наших лікарів. Наші досвідчені Отоларингологи(Лор) подбають про вас

 

Чому ми?

 

В Клініці Біхелсі в Луцьку працюють досвідчені отоларингологи, які допоможуть вам з'ясувати причину болю в горлі та призначити ефективне лікування. Клініка Біхелсі пропонує повний спектр послуг з діагностики та лікування захворювань горла. Наші отоларингологи мають величезний досвід роботи з пацієнтами, які страждають на біль у горлі.

 

У нас ви отримаєте не лише висококваліфіковану медичну допомогу, а й максимальний комфорт. Сучасне діагностичне обладнання, затишні кабінети та індивідуальний підхід до кожного пацієнта - все це ви знайдете в клініці Біхелсі.

 

Ми розуміємо, наскільки неприємним та навіть болісним може бути біль у горлі. Тому наші лікарі докладатимуть максимум зусиль, щоб якомога швидше зняти ваш дискомфорт і вирішити проблему. Ви обов'язково помітите позитивні зміни вже після перших візитів.

 

Позбудьтесь дискомфорту

 

З 12 квітня по 31 травня в клініці діє Акція всього за 200 грн можна отримати консультацію і план лікування. Не зволікайте зі зверненням до отоларинголога.  

Не зволікайте зі зверненням до отоларинголога. Біль у горлі - це завжди серйозний привід для турботи про своє здоров'я. Запишіться на прийом до нас прямо зараз за номером +380 (50) 437 44 70 або через форму на сайті.

 

Не зволікайте зі своїм здоров'ям! Запишіться на прийом до отоларинголога в клініку Біхелсі вже сьогодні.

 

Поради лікаря Блог
Записатись на прийом