Як зібрати дитину в школу?

27/08/21Як зібрати дитину в школу?

Літо завершується, наступає час для нових змін. І кожна родина майбутнього школярика починає активно готуватись до школи. «Перший раз у перший клас!» - як кажуть, буває раз у житті, а тому це надзвичайна подія як для дитини, так і для батьків. І важливо, щоб ця підготовка пройшла на позитиві. Тому потрібно завчасно і відповідально підійти до цього питання. І купувати найважливіші речі, які дійсно знадобляться у першому класі.

Якщо, ви ще в процесі підготовки до школи, то ми рекомендуємо скласти список, гарно продумати необхідність тої чи іншої покупки.

Звісно, одним із найважливіших аксесуарів школяра є портфель/ранець. Від правильного вибору портфеля залежить здоров’я дитини.

Отож, як обрати шкільний портфель? Ось декілька порад, яким має бути портфель:

  • Якісний, функціональний, безпечний. Матеріал повинен бути міцним, довговічним, стійким до вологи та бруду. Комфорт використання забезпечить надійна фурнітура.
  • Жорсткий (твердий) каркас. Ортопедична спинка, яка повторює анатомічну будову спини дитини, добре прилягає до неї, підтримує правильну поставу.
  • На етикетці вказана вага портфелю (орієнтовно 10% ваги дитини  - найоптимальніший варіант, щоб дитина не страждала від болю в спині).
  • Для здорової осанки треба, щоб дитина носила портфель або рюкзак не в руках, а безпосередньо на спині. Тому зверніть увагу на лямки — вони повинні регулюватися, бути широкими (не менше 4 см) і зручними. Ідеальний варіант, якщо вони прошиті м’якою тканиною на тій стороні, яка торкатиметься тіла.
  • Лямки ранця повинні регулюватися, щоб можна було розмістити його на рівні спини. Рівномірне навантаження запобігає порушенням постави та іншим проблемам зі здоров’ям.
  • Заради безпеки перевірте, чи є світловідбиваючі елементи. Увечері на вулиці це захистить малюка від неприємних несподіванок і додасть впевненості в тому, що його повернення додому пройде без пригод. Також можна самостійно нашити ці елементи.

Рекомендуємо робити всі закупи разом з дитиною. Це і запам’ятається їй, і допоможе психологічно налаштувати  дитину на те, що скоро потрібно йти до школи – починається важливий та відповідальний етап життя.

Найкраще, щоб першокласник теж приймав рішення при виборі аксесуарів, і портфелю у тому числі. Користуватися аксесуарами доведеться саме дитині, тому вирішальне слово має бути за ним - чи зручно, чи подобається, чи дана річ «в тренді».

Нехай дитина запам’ятає 1 вересня. Коли вона прийде зі школи, купіть торт і влаштуйте невелике родинне свято.
І саме головне - це настрій, з яким ваша дитина увійде в своє «доросле життя». І цей момент,  в основному, залежить від настрою батьків. Тому запасайтесь позитивом і на цій хвилі сміливо відправляйте дитину на зустріч знанням.

Записатись на прийом