Як захиститись від комарів?

08/07/21Як захиститись від комарів?

Теплі вечори влітку - це ідеальний час для прогулянок в парку, біля річки чи на власному подвір’ї. І дуже прикро, коли гарний настрій та відпочинок руйнують надокучливі комарі. А ще ці маленькі кровопивці атакують своїм неприємним «співом».

Найчастіше комарі з'являються після повеней і дощів, коли збільшується вологість повітря. Відповідно, біля водойм їх є найбільше. 

Люди, які багато часу проводять на відкритому повітрі знають, як боротись із нашестям комарів і відзначають, що найкращий спосіб - це розвести багаття, адже комарі не люблять диму. Ще можна їх відганяти гілкою верби. 

Звичайно, найкращий спосіб порятунку від цих надокучливих комах – одягнути щільний одяг. Але в спекотний літній вечір можна скористатись й іншими ефективними методами. Або хоча б протестувати, й обрати найдієвіший для себе.

Для захисту від комарів використовують різні речовини і засоби. У приміщеннях - найчастіше фумігатори, пластини, спіралі з хімічними речовинами. Діткам батьки одягають капсульні браслети (з ефірними оліями). На вулиці застосовують репеленти, які наносять на шкіру та одяг. Ефірні олії – це універсальний спосіб, підходять і дітям, і дорослим. Серед них: евкаліпт, чайне дерево, базилік, меліса, валеріана, лаванда, гвоздика. Цих ароматів точно «бояться» комарі. Також відлякують кровопивць: листя томату, сушена ромашка, мазь «Зірочка».

Отож, найпопулярнішими методами захисту від комарів є:

1. Репелент - у формі спрею.

Спрей - найпопулярніший спосіб захисту. До його складу входять хімічні речовини, які «відлякують» комарів. Ці засоби можуть бути у формі лосьйону чи аерозолю, і наносять їх на шкіру або на одяг.

Шкіра дітей особливо чутлива до укусів комах. Якщо дорослі здатні терпіти неприємний свербіж, то дитина зазвичай розчесує місце укусу аж до утворення рани. Тому батькам у першу чергу варто захистити дитину від цих надокучливих «гризунів».

2. Спіралі – застосовують, коли поблизу немає джерел електрики. При нагріванні виділяється активна речовина, яка вбиває комарів і мошок в радіусі 3х метрів. Спіраль без запаху є безпечна для дорослих, дітей та домашніх тварин.

3. Розчин ваніліну - один з ароматів, які не люблять комарі.

Щоб приготувати розчин, необхідно у горнятко води додати 1 чайну ложку ваніліну і розмішати. Змочити ватний диск у готовому розчині і нанести на шкіру. Ще можна додати 0,5 чайної ложки порошку у 50 мл дитячого крему або будь-якого крему без запаху, тоді і шкіра зволожується, а засіб від комарів буде триматися довше.

4. Гвоздика з лимоном.

Якщо попередні засоби використовують, коли людина знаходиться на відкритому повітрі, то цей краще застосовувати у приміщенні. Гвоздика і лимон - це два компоненти, які добре відлякують комарів і поодинці. Якщо поєднати ці аромати – ефект вдвічі кращий.

Простий спосіб – зробити «їжачок з лимону та гвоздики». Для цього потрібно у половинку лимона встромити гвоздику. Цей саморобний «предмет» можна поставити на підвіконні або біля ліжка. Так комарі не повинні турбувати вас під час сну. 

Спробувавши усі 4 способи, можемо відзначити, що «їжачок з лимону» виявився досить ефективним  – і запах чудовий, і комарі не кусають. Та все ж найзручніший і не менш дієвий виявився спрей.

У кожного індивідуальні смаки і, відповідно, обирати свій вид захисту від комарів найкраще – протестувавши.

Як бачимо сьогодні існує чимало методів безпечного захисту від комах для дорослих і дітей, які є дієвими і одночасно безпечними. Тому не варто витрачати нерви на боротьбу з цими паразитами.

Якщо вас все ж таки покусали комарі, то рекомендуємо для зменшення зуду і неприємних відчуттів помастити укус соком алоє або цибулі, «Валокордином» або «Корвалолом». Ще можна прикласти листочок м'яти чи подорожника.

Будьте здорові!

Приємного відпочинку!

Записатись на прийом