Як коронавірусна хвороба впливає на недуги неврологічного напрямку?

09/06/21Як коронавірусна хвороба впливає на недуги неврологічного напрямку?

До клініки сімейної медицини «Біхелсі» завітала журналістка видання Район.Медицина. А цікавилась вона тим, як коронавірусна хвороба впливає на недуги неврологічного напрямку. Інформацією радо ділилась лікарка-неврологиня -  Інна Анатоліївна Омельчук.

Виявилось, що коронавірусна хвороба здатна викликати неврологічні прояви: ​аносмію, судоми, інсульти, порушення свідомості, енцефалопатію, паралічі.

До 20% пацієнтів із COVID‑19, які потребують інтенсивної терапії через неврологічний дефіцит, потрапляють до категорії високого ризику смерті. Чимало людей, які перехворіли на цю вірусну інфекцію,  страждатимуть від віддалених нейропсихіатричних та нейрокогнітивних наслідків, таких як депресія, обсесивно-компульсивний розлад, психоз, паркінсонізм та хвороба Альцгеймера.

Також кілька слів додав директор закладу - Іван Гусак.

«Ми вже маємо певний досвід та враження зі спілкування з нашими пацієнтами. Ми розуміємо, хто до нас приходить та з чим до нас найчастіше звертаються». За словами Івана Гусака, зараз майже кожен із пацієнтів потребує якщо не втручання, то консультації невролога. Відбувається це з багатьох причин:

·        не всі ведуть динамічний спосіб життя;

·        часте сидіння за комп’ютером;

·        умови праці, що шкодять хребту;

·        незбалансований руховий режим;

·        великі фізичні навантаження.

Порадитися про відчуття, які викликають, а також дискомфорт Іван Гусак радить із неврологом. Директор наголошує, що у першу чергу зі всіма дискомфортами і порушеннями у здоров’ї пацієнт повинен приходити до сімейного лікаря, який є посередником між хворим та спеціалістом вузького профілю.

Журналістка видання Район.Медицина відзначила, що було дуже приємно спілкуватись із неврологинею - пані Інною Омельчук. А також додала, що інтерв’ю із фахівцем було дуже цікавим та актуальним.

https://medicine.rayon.in.ua/topics/395325-pislya-koronavirusu-varto-zvernutisya-do-nevropatologa-likarka-kliniki-behealthy-pro-uskladnennya-pislya-covid-19

Тому радить кожному прочитати матеріал, кого цікавить:

  • З якими скаргами найчастіше приходять пацієнти до невролога?
  • Чи впливає коронавірусна інфекція на неврологічні хвороби? Що робити, якщо такі симптоми з'являються?
  • Чи звертаються із вегетосудинною дистонією?
  • Чи існують сезонні хвороби в неврології? З якими скаргами частіше звертаються взимку, а з якими – влітку?
  • Чи доводиться виїжджати до пацієнтів додому?
  • Чи вплинула пандемія на кількість пацієнтів?

Будьте здорові!

 

 

Записатись на прийом