Як дбати про здоров’я школяра

01/09/22Як дбати про здоров’я школяра

Розпочався навчальних рік, а тому варто ще більше уваги приділяти своїм дітям. Отож кілька порад, на що потрібно звертати увагу, аби дитина була здоровою.

Харчування. Навіть, якщо ваше чадо доводить, що ранок – не його пора доби – нагодуйте його сніданком. Оберіть, що йому смакуватиме, але водночас це мають бути поживні продукти, адже дитині треба вчитися. Також дайте перекус, або замовляйте страви у їдальні.

Спорт. Велику частину дня дитина перебуває за партою, а тому потребує руху. В ідеалі – запишіть чадо на якусь секцію, куди воно ходитиме з задоволенням. Або ж починайте день з зарядки, чи після школи грайте у рухливі ігри. Усі хороші звички ми закладаємо в дитинстві, а спорт – це одна з них.

Гігієна рук. Коронавірус точно навчив нас ретельно й часто мити руки, тому просто варто акцентувати на цьому увагу дитини.  

Самопочуття. Колектив – це завжди ризик захворіти. І якщо деякі хвороби не мають ускладнення, то чимало вірусів доволі небезпечні. Тому, якщо ви помітили, що в школяра погане самопочуття – залиште його вдома.

Здоровий сон. Аби вести активний спосіб життя та навчатися слід добре спати. Для молодших школярів це 10-11 годин. Якщо помічаєте, що дитина втомлюється – нехай дрімає 40-50 хвилин після уроків.

Безпека. Зараз це як ніколи актуально. Пройдіть з дитиною кілька разів шлях до школи. Дізнайтеся, де найближче укриття. Слідкуйте, аби у наплічнику була вода, сухе печиво та теплий одяг, телефон та зарядне. Зробіть браслет з вашими контактами та ПІБ дитини.

Нехай навчальний рік буде вдалим! А у разі потреби – консультуйтеся з своїм сімейним лікарем, чи педіатром. У нас можна укласти декларацію.

Записатись на прийом