Як бути здоровим офiсним працiвником?

23/06/21Як бути здоровим офiсним працiвником?

Пiд час сидiння навантаження на хребет збiльшується на 40% порівняно із навантаженням пiд час ходіння. Вiд сидячої роботи найбільше страждає шийний вiддiл хребта, адже голова людини майже завжди нахилена уперед. Також пiд час сидіння хребцi та диски перебувають пiд сильним тиском, через що з'являютъся грижi - проблеми у поперековому відділі хребта. Чим менше фізичної активностi, тим швидше починаються негативнi змiни. А ще офiснi працівники часто скаржаться на бiль голови, що виникає після безперервної роботи за комп'ютером протягом 8 годин.

Це класичний бiль напруги, який можна вилiкувати лише змiною способу життя. I ще одна загроза, пов'язана з офiсною роботою - тунельний карпальний синдром. Biн виникає через постiйну роботу з клавiатурою та комп'ютерною мишкою. При постiйному виконаннi однакових рухів вражаються сухожилля руки, стискаєтъся нерв, виникає бiль, набряк, можуть нiмiти пальцi та кистъ.

Небезпека постiйноi роботи за комп'ютером ще й у тому, що око фокусуєтъся на вiдносно невеликiй вiдстанi, а миготiння мoнiтopa призводить до перевтоми його внутрiшнiх м'язiв. Якщо це відбувається часто й тривало, виникає хронiчна втома очей. А далi розвивається мiопiя, тобто короткозорiсть.

Як бути здоровим офiсним працiвником?

  • Радимо один раз на 45-60 хв вставати з-за столу, робити вправи: нахили вперед-назад, вправо-влiво, розтягування, розминати шию, плечi, руки та ноги.
  • Не нехтуйте ранковою гiмнастикою перед початком роботи.
  • 30-хвилинна прогулянка у швидкому темпi - iще один доступний та ефективний метод подолати гiподинамiю.
  • Запишiться у спортзал, ходіть на плавання i, взагалi, не втрачайте жодної нагоди для руху.

При виникненнi проблем зi здоров'ям, потрiбно проконсультуватися з лiкарем-неврологом, пройти необхiдне лiкування, курси масажу, лiкувальної гiмнастики.

Бережіть себе і будьте здорові!

Записатись на прийом