Усунути біль в спині допоможе візит до невролога. Огляне, проконсультує, вилікує. Будьте здорові!

31/05/21Усунути біль в спині допоможе візит до невролога. Огляне, проконсультує, вилікує. Будьте здорові!

Усунути біль в спині допоможе візит до невролога. Огляне, проконсультує, вилікує. Будьте здорові!

В сучасному світі досить поширеним та частим є біль в спині.

Основними його причинами є перевантаження м’язів спини (підняття важкостей, надмірне навантаження на м’язи, гостра травма спини), а також їх переохолодження після фізичного навантаження або теплових процедур (сауна, гаряча ванна), робота, пов’язана з тривалим сидінням чи стоянням. Розпочався садово-городній сезон, а за ним - “ сезонний “ біль в спині, особливо в літніх людей. Положення, в яких люди працюють на грядках, є несприятливими для спини.

При правильному підході до лікування болю в спині з ним можна досить успішно справитися. Не варто займатися самолікуванням, а вчасно звернутися до фахівця, який точно зможе встановити причину болю і підібрати правильне лікування.

Якщо гострий біль турбує більше 4-х тижнів, він переходить в хронічну форму, і тоді лікувати його буде складніше. Тільки фахівець зможе підібрати схеми лікування хронічного болю. Але ні в якому разі не можна приймати знеболюючі або протизапальні препарати самостійно і без контролю лікаря! Це може бути небезпечно!

Що допоможе нам попередити біль в спині?

1. Фізичні вправи, плавання, ходіння пішки.

2. Правильна постава, що знижує навантаження на хребет.

3. Здорове харчування та контроль за масою тіла.

4. Менше часу проводьте в сидячому положенні. Якщо працюєте за комп’ютером - кожну годину робіть обов’язкові перерви на 15-20 хв.

5. Правильно піднімайте вантажі. Ніколи не робіть це із позиції стоячи.

6. Користуйтеся спеціальним підтримуючим корсетом або поясом при піднятті важких предметів.

7. Носіть зручне взуття.

8. Надавайте перевагу ортопедичному матрацу та подушці.

За нашими спостереженнями, більшість пацієнтів після цих рекомендацій отримують мотивацію займатися якимось видом фізичної активності, як наприклад, фітнес, плавання, велосипед, піші прогулянки. Пам’ятаймо, що під час фізичної активності виділяються ендорфіни – гормони щастя. Коли людина відчуває, що їй краще і легше, вона стає бадьорішою, покращується настрій. А це також запорука одужання.

Записатись на прийом