У луцькій клініці «Біхелсі» приймає онкогінеколог

15/12/20У луцькій клініці «Біхелсі» приймає онкогінеколог

У луцькій клініці «Біхелсі» приймає онкогінеколог

У клініці сімейної медицини «Біхелсі», яка нещодавно відкрилася в Луцьку, можна записатись на консультації до гінеколога-онколога.

Прийом веде лікар Сергій Романюк, який має 23-річний досвід роботи в онкогінекології.

Він консультує жінок з різноманітними гінекологічними проблемами: запальні процеси жіночої статевої системи, діагностика та лікування ерозій та дисплазій шийки матки, ендометріозу. Також надає консультації у питаннях безпліддя подружніх пар.

«В клініці є сучасна апаратура для виявлення патологій шийки матки – цифровий кольпоскоп. Ми проводимо звичайну та розширену кольпоскопію – з додатковими реактивами. Це так звані проба Шиллера і оцтова проба для виявлення змін слизової оболонки шийки матки», – розповідає Сергій Романюк.

Лікар має великий досвід в оперативній гінекології, в умовах клініки здійснює малоінвазивні втручання з використанням приладу радіочастотної хірургії-радіоножа.

Радіоніж, або радіохвильова хірургія – це безкровне розсічення тканин під час операції.

Цим методом лікують ерозії, дисплазії, виворіт та набуті кісти шийки матки.

Також Сергій Романюк володіє методом ультразвукової діагностики (УЗД) органів малого тазу. Відповідні курси спеціалізації пройшов у 2000 році на базі кафедри вдосконалення лікарів Тернопільської медакадемії ім. І.Я.Горбачевського.

«Оскільки я займаюся оперативною гінекологією, мені необхідно бути якнайкраще готовим до втручання, щоби мінімізувати ризики. З часом набутий досвід допоміг правильно аналізувати дані обстежень, картину УЗ дослідження і зіставлявляти з тим, як все виглядає під час операції. Важливо клінічне мислення, не просто бачити картинку з навчального атласу, а й враховувати симптоми», – розповідає онкогінеколог.

Сергій Романюк наголошує, що однією з найпоширеніших онкологічних проблем, від якої страждає багато жінок, є рак шийки матки.

Щорічно цю хворобу діагностують у 600 тисяч жінок у світі.

Щоб запобігти розвитку раку, дуже важливий ранній скринінг і виявлення передпухлинних та фонових захворювань шийки матки.

До передпухлинних захворювань відноситься дисплазія шийки матки, яку виявляють при таких обстеженнях, як кольпоскопія, цитологічне дослідження (так званий ПАП-тест), біопсія.

До фонових захворювань відносяться ерозії шийки матки.

Під впливом різних факторів, зокрема середовища чи інфекційних хвороб, фонові захворювання переходять у передпухлинні, а останні з високою імовірністю і за відсутності лікування – в рак.

«Скринінг потрібно проходити після початку статевого життя. Жінкам віком від 21 до 30 років необхідно здавати цитологічний мазок 1 раз на 3 роки, – розповідає Сергій Романюк. – Жінкам старше 30 років потрібно здавати цитологічний мазок кожні 5 років, а також здавати тест на наявність вірусу папіломи людини. Цей вірус є основною причиною раку шийки матки. Він передається статевим шляхом. У природі існує близько 600 штамів вірусу. Найбільш агресивні – 16 і 18 тип».

Лікар звертає увагу, що будь-які проблеми жінок потрібно діагностувати та лікувати, щоб не допустити задавнення хвороби, коли допомогти значно важче.

«До кожної патології має бути комплексний підхід. Не треба розглядати її як частину окремої історії, а потрібно повністю розуміти, що відбувається в організмі жінки і після встановлення діагнозу правильно лікувати, – каже Сергій Романюк – досвідчені гінекологи знають, що шийка матки – це гормональне дзеркало жінки. Якщо є проблеми в організмі, то на шийці все проявиться у першу чергу».

Лікар наголошує, що кожна жінка віком до 40 років повинна проходити огляд гінеколога хоча б раз на рік, а після 40 років – двічі на рік.

Також до лікаря необхідно звернутися при появі таких симптомів, як дискомфорт при статевому акті, кров’янисті або інші виділення неприємного запаху між менструальними циклами, чорні чи коричневі виділення під час менструацій, болі внизу живота чи ділянці яйників тощо.

«Жінки з непліддям також можуть звертатись у клініку «Біхелсі», щоб пройти обстеження разом з партнером, з’ясувати ймовірну причину безпліддя та отримати лікування», – додає онкогінеколог.

Таким чином у «Біхелсі» жінка може пройти повний цикл обстеження, що дасть можливість прослідкувати весь шлях від діагностики захворювання до лікування і подальшого спостереження.

«Якщо ігнорувати проблеми, це може привести до небажаних наслідків. Тому, дорогі жінки, наша клініка завжди готова відповісти на ваші запитання, за потребою обстежити та провести курс лікування. У випадку, якщо ситуація потребуватиме спеціалізованої стаціонарної допомоги - ми готові здійснити інформаційний супровід нашим пацієнтам, а також, при необхідності, здійснити онлайн консультацію з провідними фахівцями регіону», – говорить Сергій Романюк.

 

Лікар Сергій Романюк приймає в Клініці сімейної медицини «Біхелсі» за адресою вул. Декабристів, 25.

Записатись на прийом можна за телефонами: 0800 33 74 14

067 213 04 88

050 437 44 70

Джерело: Район.Медицина

Записатись на прийом