Стрес та коронавірусна хвороба

29/12/20Стрес та коронавірусна хвороба

Зазвичай у сучасному житті, наш організм піддається безлічі стресових випадків. У більшості із них, ми ніяким чином не можемо на це вплинути, а отже повинні бути напоготові, щоби мінімізувати ризики негативних наслідків.

Стрес впливає на поведінку людини, його працездатність, здоров’я, взаємовідношення з оточуючими та всередині сім’ї. Пандемія COVID-19, особливо гостро проявила ці наслідки. Зазвичай, фізичне одужання-відсутність підвищеної температури, кашлю та поганого самопочуття-не завжди свідчить про одужання повне. Приховані наслідки продовжують створювати певні труднощі для тих, хто перехворів,  

Що таке стрес?

Стрес- це напружений стан організму, як фізичний так і психічний. Незначні стреси неминучі та нешкідливі для здоров’я. Проте існують ситуації, які негативно впливають на людей. І в першу чергу на їх здоров’я.

Як справлятися?

Потрібно зберігай спокій.  Страх – поганий помічник у будь-якій ситуації. Особливо, якщо є проблеми із здоров’ям.

Дихай, розмірковуй.

Декілька разів повільно вдихни через ніс, потім повільно видихни. Повільне дихання - один з найкращих способів: так мозок отримує сигнал, що час розслабитися.                               

Спілкуйся з іншими людьми.

Дуже корисно спілкуватися з людьми, яким ти довіряєш. Підтримуй зв'язок з близькими. Розповідай їм по свої почуття і ділися тим, що тебе турбує.

Стеж за своїм здоров’ям.

• Кожного дня лягай спати та прокидайся в одну і ту саму годину.

• Слідкуй за особистою гігієною.

• Дотримуйся здорового режиму харчування.

• Регулярно виконуй вправи. Всього 3-4 хвилини невеликого фізичного навантаження підуть на користь.

• Відведи час для роботи і час для відпочинку.

• Приділяй час тому, що тобі приносить задоволення.

• Спробуй частіше проводити час поза гаджатеми.

• Не використовуй алкоголь та наркотики як спосіб боротьби із страхом, тривожністю, соціальною ізоляцією.

Піклуйся про себе та оточуючих.

У важку годину не очікуй від себе занадто багато. Прийми той факт, що деякі дні можуть бути більше продуктивними, а деякі – менше. Також може бути корисним надавати підтримку іншим. Якщо можеш, запропонуй допомогу людям, які потребують її.

Звертайся за професійною допомогою.

Якщо відчуваєш, що вона тобі потрібна, звертайся до нашого медичного центру «Біхелсі».  Ми поруч! Ми завжди будемо раді вислухати, допомогти та надати високопрофесійну  медичну допомогу

Записатись на прийом